Турски и румънски специалисти засякоха четири мини в западната част

...
Турски и румънски специалисти засякоха четири мини в западната част
Коментари Харесай

Турци и румънци неутрализират плаващи мини в Черно море

Турски и румънски експерти засякоха четири мини в западната част на Черно море. Една от тях е обезвредена в протока Босфора.

Посолството на Съединени американски щати в Турция заяви, че турски и румънски специалисти са разчистили четири мини в западното Черно море. Не е известно какъв брой мини се носят в региона. В тази връзка от посолството предизвестиха американските жители да вземат защитни ограничения, когато пътуват в Черно море.

New York Times отбелязва, че в края на март една от мините е била открита в Босфора, многолюден воден път, който разделя Истанбул и свързва Черно море със Средиземно море. Русия и Украйна взаимно се упрекват за появяването на плаващи мини в Черно море.

Припомняме, по-рано в края на март две мини бяха открити в Черно море покрай границата на Турция и България край град Инеада. На 26 март Турция блокира придвижването на кораби през Босфора заради плаваща морска мина.

Няколко дни по-късно украинското външно министерство насочи обвиняване против Русия. Министерството заяви, че руснаците са взели мините, открити край крайбрежията на Турция и Румъния, от украинските военни хранилища след нахлуването в Севастопол и ги употребяват като оръжие за безсистемно деяние.

„ Освен залавянето и унищожаването на цивилни кораби, бомбардирането на територията на Украйна от морето, Руската федерация измисли нов способ за морски обир – потреблението на морски мини като неконтролируеми плаващи муниции “, се споделя в известието.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР