Турски гражданин е задържан като обвиняем за разпространение на 5,5

...
Турски гражданин е задържан като обвиняем за разпространение на 5,5
Коментари Харесай

Турчин е задържан на Калотина да укрива 5,5 т кокаин, замаскиран като машини за автосервизи

Турски жител е арестуван като обвинен за разпространяване на 5,5 кг кокаин, укрит в товарен автомобил, на митнически пункт " Калотина ". На 30 септември той е пътувал от Германия за Турция, като е декларирал на проверяващите чиновници, че пренася машини за автосервизи, оповестиха от Агенция " Митници ".
Още по темата
От Териториална дирекция " Митница София " селектирали транспортното средство за по-сериозна инспекция. В кабината на влекача проверяващите премахнали централен панел от таблото и във фабричната празнина разкрили четири пакета, облепени с тиксо. В хода на инспекцията лидерът съобщил за още един, намиращ се в ниша на арматурното табло на автомобила. Всички открити пакети съдържали бяло прахообразно вещество. При наркотест то реагирало на кокаин.

Общото количество на откритото наркотично вещество е 5,540 кг. Иззети са пакетите, товарната комбинация, телефонни апарати и документи, оповестиха от прокуратурата.

От лаборатория са удостоверили, че откритото вещество е кокаин. То е с висока степен на риск за публичното здраве, заради нездравословния резултат от злоупотребата с него, неразрешено е за приложение в хуманната и ветеринарната медицина.

Под управлението на Софийска окръжна прокуратура по случая се води следствие по формирано досъдебно произвеждане. С разпореждане на наблюдаващия прокурор привлеченият като обвинен лидер на транспортното средство е арестуван за период до 72 часа. В съда е импортирано искане за взимане на мярка за неотклонение против него.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР