Турски гражданин е убит при въоръжено нападение в католическа църква,

...
Турски гражданин е убит при въоръжено нападение в католическа църква,
Коментари Харесай

Турски гражданин е убит при въоръжено нападение в католическа църква в Истанбул

Турски жител е погубен при въоръжено нахлуване в католическа черква, осъществено през днешния ден, 28 януари, вИстанбул. Това заяви представителят на ръководещата в Турция Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Йомер Челик в акаунта си в обществената мрежа Екс, представен от Българска телеграфна агенция.

Решително осъждаме въоръженото нахлуване против наш гражднанин по време на работа в църквата „ Санта Мария “ в квартал Саръйер, уточни Челик.

Валията наИстанбулДавут Гюл, който дойде в Саръйер, посочи пред публицисти, че маскирани нападатели са организирали през днешния ден въоръженото нахлуване против човек по време на неделната литургия в италианската черква " Санта Мария ".

Гражданинът с букви C. T. (на латиница – бел. авт.) е умрял при нападението. При офанзивата няма други потърпевши. Предприета е интервенция за залавяне на нападателите, сподели Гюл.

Засега не е ясно по какъв начин са съумели да избягат нападателите – дали са побягнали или са били с транспортно средство. Не са известни и претекстовете за офанзивата, чиято цел явно е било убийството на жителя с букви C. T., разясняват локалните медии.

Министърът на правораздаването Йълмаз Тунч съобщи, че основната прокуратура наИстанбуле почнала следствие по отношение на закононарушението.

В региона са изпратени доста полицейски екипи и коли за спешна помощ.

По информация на телевизия СиЕнЕн-Тюрк нападението е осъществено с автоматизирано оръжие.

Църквата, в която бе осъществено нападението, има дълга история. Строежът на католическия храм „ Санта Мария “, намиращ се на брега на Босфора, стартира през 1864 година, а през 1866 година е отворен за свещенодействие. Църквата е проектирана от архитекта Гаспаре Фосати, отбелязва телевизия СиЕнЕн-Тюрк.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР