Турски гражданин е осъден в Русе на година и половина

...
Турски гражданин е осъден в Русе на година и половина
Коментари Харесай

Година и половина затвор в Русе за трафик на мигранти

Турски жител е наказан в Русе на година и половина затвор и 10 хиляди лв. санкция за опит за превеждане на мигранти през границата. Това заяви Светлана Енчева от пресцентъра на Русенския съд.

Случаят е от 9 септември предходната година. Тогава на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " в камиона на 32-годишния турски жител М. С. били открити 43-ма мигранти, измежду които и малолетни. Престъплението било планувано още в град Одрин, където подсъдимият натоварил в хладилното полуремарке дини за Украйна и оформил митническите документи. След това отишъл до гориста околност край града, където в камиона се качили сирийски и иракски жители.

М. С. подменил турската митническа пломба с друга такава, смятайки, че откакто товарът бил запечатан в Турция, контролните органи ще одобряват, че вратите на полуремаркето не са били отваряни. Така към 20:50 часа дошъл на " Дунав мост " при Русе, заплатил таксата за прекосяване през моста, само че бил отбит настрана за осъществяване на рентгенова инспекция. При нея били видяни човешки силуети измежду дините. Така проверяващите отворили полуремаркето, в което били бежанците.

Турският водач се признал за отговорен, като сключил съглашение с прокуратурата, утвърдено от Районния съд в Русе. Присъдата е дефинитивна и не предстои на обжалване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР