Турски гражданин е хванат за срок до 72 часа. Това

...
Турски гражданин е хванат за срок до 72 часа. Това
Коментари Харесай

Хванаха натъпкан със злато и парфюми турски автобус

Турски жител е заловен за период до 72 часа. Това оповестяват от прокуратурата.

Той е упрекнат , че незаконно е пренесъл през границата на страната артикули за търговски цели в огромни размери - златни украшения , цигари , парфюми и тоалетни води от разнообразни търговски марки. Стоките са били укрити във фабрична празнина на рейс . Престъплението е осъществено на 02.06.2021 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново.

По време на следствието е открито, че обвиненият е управлявал рейса , с който са транспортирани контрабандните артикули . Той и пасажерите са оповестили в зоната за митнически надзор, че нямат нищо за обявление. При последвалата щателна митническа инспекция, в това число със профилирана рентгенова инсталация, митническите чиновници откриват във фабрична празнина до резервоара на рейса укрита полиетиленова торба, цялостна с бижутерски произведения, разпределени в пет пакета, обгърнати с тиксо. Общото тегло на откритите златни украшения е 1.257 кг , а цената им възлиза на 105 666 лв. .

По време на инспекцията са открити и недекларирани 59 броя парфюми и тоалетни води с обозначения на световноизвестни търговски марки, както и 600 къса ( 30 кутии ) цигари без акцизен бандерол .

Предстои Окръжна прокуратура-Бургас да внесе в съда искане на мярка за неотклонение задържане под стража.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР