Турски дронове в сряда убиха двама бойци на Кюрдската работническа

...
Турски дронове в сряда убиха двама бойци на Кюрдската работническа
Коментари Харесай

Турски удари срещу ПКК убиха двама в Ирак

Турски дронове в сряда убиха двама бойци на Кюрдската работническа партия (ПКК) при две обособени офанзиви в северната иракска провинция Сулеймания. Това оповестява " Ройтерс ", като цитира службата за битка с тероризма на Иракски Кюрдистан и източник от сигурността.

Първата офанзива с дрон беше ориентирана към транспортно средство в планински регион покрай Сулеймания, убивайки един човек, разпознат от изказването на службата за битка с тероризма на Иракски Кюрдистан като " чиновник на разузнаването на ПКК ". Двама бойци от ПКК бяха тежко ранени при удара с дрон.

Отделен удар от турски дрон беше ориентиран към транспортно средство, като умъртви един член на ПКК и рани двама. Това се е случило в регион единствено на 10 километра от планинския курорт Дукан. Това се споделя в изказването на службата за битка с тероризма на Иракски Кюрдистан.

Районът Дюкан притегля хиляди иракски туристи през лятото , защото те се пробват да избегнат знойната горещина на други места.
 Турция обезврежда 7 бойци на ПКК в Северен Ирак
Турция обезврежда 7 бойци на ПКК в Северен Ирак

Операцията продължава

Кюрдски източници по сигурността споделиха, че неотдавнашното усилване на офанзивите с дронове против цели на ПКК от Турция е обезпокоително развиване и че централното държавно управление в Багдад би трябвало да се намеси, с цел да спре офанзивите.

Атаките в сряда бяха четвъртите за три дни от Турция против цели на ПКК в Северен Ирак.

Припомняме, че Турция постоянно прави въздушни удари в Северен Ира к и е изпратила командоси в поддръжка на нейните офанзиви като част от дългогодишна акция в Ирак и Сирия против бойци на кюрдската ПКК и сирийските кюрдски милиции. Анкара счита и двете за терористични групировки.

ПКК подвигна оръжие против турската страна през 1984 година

Турски дронове в неделя убиха двама бойци на ПКК и раниха двама в северните иракски провинции Сулеймания и Дахук.
 Турция обезврежда 1441 бойци на ПКК в Северен Ирак
Турция обезврежда 1441 бойци на ПКК в Северен Ирак

Операциите не престават години наред
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР