Турски анализатори, едни от тях съветниците на президента Реджеп Ердоган

...
Турски анализатори, едни от тях съветниците на президента Реджеп Ердоган
Коментари Харесай

Greek City Time цитира съветник на Ердоган: Ще влезем в Гърция през Александруполис или България

Турски анализатори , едни от тях съветниците на президента Реджеп Ердоган по сигурност и външна политика , разискват способи за навлизане в Гърция по една от най-големите телевизионни мрежи , като журналистът-водещ координира, като че ли е обикновено, написа Greek City Time.

Това не са единствено рискови изказвания, отправени от националисти, търсещи няколко минути гласност , а от пенсионирани офицери и учени, които се афишират за " анализатори в региона на защитата " и вземат участие в планове и позиции в огромните турски телевизионни мрежи.

Те постоянно са поканени в огромни новинарски канали, с цел да популяризират агитация.

Говорейки пред за концентрацията на американските военни сили в Еврос, лейтенантът в пенсия Ердоган Каракуш , който преди този момент твърди, че имената " Егейско море " и " Агамемнон " са " древнотурски ", разяснява, че Турция е подготвена да нахлуе в Западна Тракия в Гърция .

В същото предаване приказва и Месут Хаки Кашън, прочут още като консултант на президента Ердоган по сигурност и външна политика .

Първоначално Каракуш твърди, че натрупването на американски сили в Тракия , в турските военни проекти, " не е проблем ". " Американското струпване не е доста, нито силата е забележителна . "
 Пентагона желае пристанището на Александруполис
Пентагона желае пристанището на Александруполис

Планове на Съединени американски щати за Балканите

" Там Съединени американски щати по някакъв метод основава военна блокадна позиция , тъй че нашите сухопътни сили да не правят интервенция. Вижте по какъв начин го вършат? Сега те са се открили както в пристанището, по този начин и в избрани елементи на Александруполис . Те към този момент са конфигурирани и в този момент се откриват в лагера Джанули ".

Той смята, че земята в Еврос е несъответствуваща за разрастване на бронирани сили , " предлага " турско настъпление през региони, където са ситуирани американските сили .

" След пресичането на река Еврос има низина, до момента в който цялата област на север от града наименуван Александруполис, е напълно планинска и залесена, не е подобаваща за бронирани машини ".

" Ето за какво ще би трябвало да се премине през зоните с американците ", споделя Каракуш, като Кашин се намесва и декларира, че има решение като: " Армията може да влезе през България и да пресече линиите ".
 В CNN Turk за американските бази в Гърция: Съединени американски щати демонстрират експанзия против Турция
В CNN Turk за американските бази в Гърция: Съединени американски щати демонстрират експанзия против Турция

Вашингтон желае конкуренция сред Турция и Гърция, а Турция е съдружник единствено на хартия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР