Турската ваксина Турковак предпазва от вариантите Алфа и Делта на

...
Турската ваксина Турковак предпазва от вариантите Алфа и Делта на
Коментари Харесай

Турската ваксина пази от вариантите Алфа и Делта на ковид

Турската ваксина " Турковак " защищава от разновидностите Алфа и Делта на ковид, а сега се правят проучвания за въздействието на препарата върху разновидността Омикрон, заяви шефът на центъра, създал турската ваксина, съобщи в. " Хюриет дейли нюз ".

" Турковак " е локална ваксина. Вярваме в нашия артикул ", сподели на конференция в Кайсери Айкут Йоздарендели, началник на центъра ЕРАГЕМ (ERAGEM), който работи с университета Ерджиес, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Нашите изследвания върху разновидностите на ковид не престават. Установили сме, че " Турковак " е ефикасна против разновидностите Алфа и Делта ", уточни Йоздарендели.

Междувременно тази седмица в Турция стартира да се следи смяната на равнището на антителата след слагане на трета доза от препарата " Турковак " на хора, ваксинирани с две дози ваксина на " Пфайзер ".

Турция стартира да слага имунизацията " Турковак " в края на предишния месец.

В страната към този момент са сложени над 141 милиона дози ваксини против КОВИД-19 от началото на имунизационната акция през януари 2021 година Повече от 52,3 милиона души са с две дози ваксина, а 24,4 милиона са с сложени три дози.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР