Турската ваксина срещу COVID-19 Турковак предпазва и от варианта омикрон

...
Турската ваксина срещу COVID-19 Турковак предпазва и от варианта омикрон
Коментари Харесай

Експерт: Турската ваксина срещу COVID-19 предпазва и от Омикрон

Турската ваксина против COVID-19 Турковак защищава и от разновидността омикрон на ковид, съобщи турски специалист, представен от Анадолската организация.

Д-р Атеш Кара, член на Научния съвет, експертен съвещателен орган, който поучава държавното управление в битката с ковид, и ръководител на Турския имунизационен институт, съобщи пред АА, че задълбоченото проучване на ефикасността на Турковак продължава.

Според учения проучванията демонстрират, че антителата, получени след имунизация с турския препарат, наподобява обезпечават отбрана и против омикрон.
" Когато съпоставим Турковак с наличните данни, с които разполагаме, /виждаме, че/ тя обезпечава отбрана против омикрон, само че е невероятно да се каже какъв брой дълго ще трае тя ", съобщи доктор Кара.

Турковак бе утвърдена за незабавна приложимост в Турция в края на декември м.г. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган даде обещание, че имунизацията ще стане налична и за други страни по света, с цел да може да бъде употребена в полза на цялото човечество.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР