Турската страна твърди, че е хванала извършителя, но дали това

...
Турската страна твърди, че е хванала извършителя, но дали това
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Турската страна твърди, че е хванала извършителя, но дали това е той

Турската страна твърди, че е хванала причинителя, само че дали това е той, или е някой причинител от вида: " Клошар възпламени тютюневите хранилища в Пловдив ". Няма по какъв начин да разберем на този стадий. Трябва да сме със 100-процентова сигурност уверени, че първо фактически този човек е стрелецът и второ - какво тъкмо се е случило. Това сподели водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов в студиото на " Още от деня ".

От " Възраждане " желаят България да се даде явен и корав отговор, че от тук насетне сходни неща няма да се случват. От партията приканиха Българската войска да бъде ситуирана по границата и да я пази. По думите на Костадинов това е образецът на нашата южна съседка, където точно турската войска пази границата от другата страна. Според него не е работа на Министерство на вътрешните работи да пази границата на страната, а е работа на Министерството на защитата, в частност - на войската на страната.

" Да имаме компактно покритие, с цел да не може оттук нататък пиле да не може да прехвръкне. Ако някой реши да влезе в България, против него да се стреля. Поставихме въпроса в Народното събрание ", уточни водачът на " Възраждане ".

Според Костадинов, в случай че би трябвало да има хора, които да подават оставки, то те биха били чиновници на институциите, а не служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, чиято оставка депутатите желаеха през днешния ден.

По думите му оградното оборудване на българската граница може да спре единствено диви животни и нищо друго. Той твърди, че то е напълно компрометирано.

" Не стига, че не е направено както би трябвало, не стига, че е пъклен скъпо, не стига, че не се и поддържа, само че и започнахме да даваме жертви около това оборудване ", сподели Костадинов.

Той дефинира като " безмълвен отвод от страна на българската страна да ползва личните си закони " отсъствието, по негови думи, повдигнати обвинявания на незаконни мигранти, които пресичат границата на страната. Решението на казуса съгласно водача на " Възраждане " е " армията да бъде на границата и да стреля против всяка една опасност ", а не - законодателни промени за увеличение на наказванията на каналджиите и метода, по който се проверяват закононарушенията.

Това решение Костадин Костадинов е предложил и на консултативната среща на своята политическа група с президента Румен Радев през днешния ден.

По отношение на обявеното през днешния ден начало на събиране на подписи за референдум за влизането в еврозоната водачът на " Възраждане " изясни, че опциите са били изчерпани, защото другите партии в Народното събрание отхвърлят да поддържат подобен референдум или отхвърлят диалог по тематиката.

" Вторият вид беше да помолим президента да свика този референдум. Поставихме пред него през днешния ден проблема. Той сподели, че няма да го поддържа и че няма да свика подобен референдум. Единственото нещо, което ни остава сега е да съставим предприемчив комитет, с цел да съберем нужния брой подписи, сред 2 000 и 4 000, с цел да свикаме този референдум и да запазим българския лев ", сподели Костадинов.

Костадинов препотвърди, че от " Възраждане " към момента желаят да се предговорят изискванията за участието на България в Европейски Съюз, тъй като те не подхождат на националния интерес.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР