Турската разузнавателна организация (МИТ) е осъществила операция срещу израелски агенти

...
Турската разузнавателна организация (МИТ) е осъществила операция срещу израелски агенти
Коментари Харесай

Турското разузнаване с акция срещу агенти от Мосад

Турската разследваща организация (МИТ) е осъществила интервенция против израелски сътрудници от Мосад, които събирали сведения за чужденци в Турция, заяви турската телевизия А Хабер и Българска телеграфна агенция.

Според информацията полеви сътрудници на Разузнавателна служба на Турция от силите за битка с контраразузнаването са открили, че Мосад употребява техники за отдалечена онлайн маршрутизация, с цел да получи разследваща информация за чужденци, живеещи в Турция, като наблюдава транспортни средства с GPS устройства, разпознава Wi-Fi устройства по адрес, разрушава паролите им и дефинира адресите им на престояване.

В продължение на месеци екипите към Регионалната дирекция на Разузнавателна служба на Турция в Истанбул са проследявали малко по малко активността на израелските секрети служби по събиране на разследваща информация.
При интервенция за политически и боен шпионаж, осъществена от отдела за битка с тероризма на полицията в Истанбул, са били арестувани седем лица, всички от които признали при разпита, че са работили за Мосад. Смята се, че общо 56 души, свързани с девет кафези, са работили за Мосад, показва уеб сайтът.

Както отбелязва още А Хабер, било открито, че страната Израел е основала екип за отдалечени онлайн интервенции със седалище в Тел Авив, състоящ се от жители на доста страни от Близкия изток, и даже е основала подправени новинарски уеб сайтове, които излъчват на разнообразни езици, изключително на арабски, за събиране на биографична разследваща информация, приемане на информация за местоположението и действителни IP адреси.

Установено е, че всички контакти от чужбина с членовете в Турция са реализирани посредством стотици еднократни интернет линии за данни, принадлежащи на подставени лица в Испания, Англия, Германия, Швеция, Малайзия, Индонезия и Белгия, твърди още турският уебсайт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР