Турската прокуратура ще обжалва освобождаването на американския пастор Андрю Брънсън,

...
Турската прокуратура ще обжалва освобождаването на американския пастор Андрю Брънсън,
Коментари Харесай

Турската прокуратура ще обжалва освобождаването на пастор Брънсън

Турската прокуратура ще апелира освобождението на американския свещеник Андрю Брънсън, чието задържане в Турция стана мотив за напрежение сред Анкара и Вашингтон, оповестява осведомителният уебсайт Хаберлер.

Брънсън беше освободен в петък, откакто съдът го осъди на три години, един месец и петнайсет дни затвор по обвинявания в тероризъм, само че постанови, че той няма да лежи повече в пандиза поради времето, прекарано зад решетките. Пасторът се завърна в Съединени американски щати.

Прокурор от съд за тежки закононарушения в Измир има намерение да сезира апелативна инстанция на съображение, че решението съдържа положения, които не подхождат на законите и процесуалните правила.

Случаят с американския свещеник, съден в Турция по обвинявания в тероризъм и шпионаж, докара до дипломатическа рецесия сред Анкара и Вашингтон.

Според изявления в американски медии, Съединени американски щати даже се готвели да отзоват всичките си дипломати в Турция, в случай че пасторът не бе пуснат на независимост, оповестява турската частна телевизия НТВ. Тази информация е била обявена пред телевизия Ей Би Си от неназовани представители на Белия дом и Държавния департамент.

Решението предвиждало президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп да изтегли в период до 60 дни целия американски личен състав от дипломатическите задачи в Турция, ако съдът не вземе решение за освобождението на пастора.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР