Турската прокуратура образува наказателно дело срещу президента на футболнен клуб

...
Турската прокуратура образува наказателно дело срещу президента на футболнен клуб
Коментари Харесай

Турската прокуратура образува наказателно дело срещу президента на футболен клуб Анкарагюджю за побоя над рефера Халил Умут Мелер

Турската прокуратура образува наказателно дело против президента на футболнен клуб Анкарагюджю Фарук Коджа за побой над арбитър след мач от националното състезание и то е предадено на съда. Това заяви министърът на правораздаването Йълмаз Тунч в ефира на телевизионния канал " Хабертюрк ".

" Въз основа на резултатите от следствието полицията образува наказателно дело. То ще бъде прегледано от Трети углавен съд на Анкара. По делото има четирима обвинени ", сподели министърът.

Тунч не посочи по какъв член е формирано делото. По-рано локални медии оповестиха, че следствието е осъществено по член от турския Наказателен кодекс за съзнателно причиняване на щета на здравето при осъществяване на публичен дълг (задължение). Предвижда се наказване отнемане от независимост за период от една до три години.

Президентът на Анкарагюджу Фарук Коджа атакува рефера Халил Умут Мелер на терена след последния съдийски сигнал при равенството 1:1 в домакинския мач от Суперлигата против Ризеспор на 11 декември в Анкара. Съдията, който падна на земята, беше ритнат в мелето, което се случи, когато почитатели нахлуха на терена, откакто Ризеспор означи изравнителен гол в последната минута.

По-късно прокуратурата в Анкара издаде заповед за арест на президента на Анкарагюджю, а на 12 декември той подаде оставка от поста.

В същото време Турската футболна федерация приключи мачовете от националното състезание, само че на 13 декември разгласи, че те ще бъдат възобновени на 19 декември.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР