Турската прокуратура е предприела разследване срещу двама американски магистрати заради

...
Турската прокуратура е предприела разследване срещу двама американски магистрати заради
Коментари Харесай

Ново напрежение между Анкара и Вашингтон, турската прокуратура обвини американски магистрати

Турската прокуратура е подхванала следствие против двама американски магистрати поради дело против предприемач от турско-ирански генезис, оповестява БНР. Междувременно на политическо равнище острата изразителност сред Анкара и Вашингтон продължава.

Прокуратурата в Истанбул e разпоредила инспекция против някогашен и настоящ американски прокурор поради делото на Реза Зарраб. Бизнесменът от турско-ирански генезис е обвиняем в Съединени американски щати по обвинявания в нарушение на глобите против Техеран на стойност стотици милиони долари. Турските обвинители се базират на това, че у американските управляващи са попаднали документи от следствие в Турция, които не са получени по формален път. Казусът има и политически измерения, защото по делото в Съединени американски щати обвинени са и високопоставени чиновници от турската държавна „ Халкбанк ", в това число някогашният стопански министър Зафер Чаглаян.

Същевременно през вчерашния ден външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу съобщи, че Анкара скоро ще популяризира данни за доставките на американско оръжие за сирийските кюрдски организации. От своя страна представителят на президента Реджеб Ердоган в своя публикация също подлага на критика Съединени американски щати поради сделката сред кюрдски сили и бойци на групировката „ Ислямска страна " те да се изтеглят от обсадения град Ракка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР