Турската полиция за борба с тероризма арестува днес руски гражданин,

...
Турската полиция за борба с тероризма арестува днес руски гражданин,
Коментари Харесай

Арестуваха руски гражданин–член на ИД на територията на турската АЕЦ Аккую

Турската полиция за битка с тероризма арестува през днешния ден съветски жител, обвинен за връзки с джихадистката формация „ Ислямска страна “ (ИД), на строителната площадка на АЕЦ " Аккую " в Южна Турция, оповестява Ройтерс, като се базира източници.

Операцията е извършена от чиновници на Националната разследваща организация на Турция (МИТ) и Регионалната дирекцията за сигурността в Мерсин.

Установено е, че обвиненият е работил с подправена идентичност по построяването на струващата 20 милиарда $ турска АЕЦ " Аккую ", която строи съветският конгломерат Росатом в окръг Мерсин, прецизираха източниците, съобщи Българска телеграфна агенция.

Полицията в Мерсин оповестява, че против обвинения жител с подправена идентичност е повдигнато обвиняване.

Миналата седмица турският вътрешен министър Али Йерликая съобщи, че в границите на широкомащабни интервенции, извършени в 33 окръга на страната, силите за сигурност са задържали общо 147 души, обвинени за връзка с ИД.

Миналия месец в Истанбул беше осъществено нахлуване в католическата черква „ Санта Мария “ в квартал Саръйер, при която почина един турски жител.

По-късно ИД пое отговорност за атентата.

Интензивността на интервенциите против терористичната формация набъбнаха доста след  терористичната офанзива против църквата в Истанбул.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР