Турската полиция съобщи,че е задържала в Истанбул 20 души, сред

...
Турската полиция съобщи,че е задържала в Истанбул 20 души, сред
Коментари Харесай

Турската полиция задържа 20 души по подозрение за подготвяни атаки в Истанбул

Турската полиция заяви,че е задържала в Истанбул 20 души, измежду които 15 чужденци, по съмнения за връзки с джихадистката формация " Ислямска страна ", заяви Ройтерс. Агенцията отбелязва, че ограниченията за сигурност в града са засилени поради наближаващата годишнина от терористичната офанзива в нощен клуб, при която на 1 януари 2017 година починаха десетки хора.

Арестите са осъществени в събота на четири разнообразни места в града. От полицията не показват от какви националности са арестуваните. Според Анадолската осведомителна организация те са обвинени за обмисляне на офанзива по време на празненствата в новогодишната нощ в Истанбул.

В четвъртък и петък турската полиция задържа 195 души, считани за членове на " Ислямска страна ". Терористичната формация пое отговорност и за стрелбата в истанбулския клуб Reina в новогодишната нощ на 2017 година Тогава починаха 39 души, а десетки бяха ранени. През декември в страната стартира правосъдният развой против обвинени за офанзивата.

Ройтерс показва, че в нощта на Нова година по улиците на Истанбул ще дежурят 37 хиляди служители на реда, а от съображения за сигурност тържествата в някои квартали на града ще бъдат неразрешени, а огромни булеварди ще бъдат затворени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР