Турската полиция разследва твърдения, че може да е била използвана

...
Турската полиция разследва твърдения, че може да е била използвана
Коментари Харесай

Разследват дали евентуалният труп на Кашоги не е разтворен в киселина

Турската полиция проверява изказвания, че може да е била употребена киселина, с цел да бъде разперен възможният мъртвец на изчезналия саудитски публицист Джамал Кашоги, тъй че да бъде скрито хипотетичното му ликвидиране, написа " Хюриет дейли нюз ", представен от Българска телеграфна агенция.

Според обява в новинарския уебсайт " Хабертюрк " тези изказвания се преглеждат съществено от полицията и разследващата работа на Турция Разузнавателна служба на Турция.

Съмнения, че саудитците в консулството в Истанбул към този момент са се отървали от натрупа, бяха изказани по-рано от Туран Къшлакчъ, ръководител на Турско-арабската медийна асоциация и другар на саудитеца.

" Полицията и Разузнавателна служба на Турция преглеждат това изказване съществено. Те проверяват дали трупът на Кашоги не е бил разперен в киселина ", написа " Хабертюрк ".

Турция и Саудитска Арабия се чака през днешния ден да извършат взаимна " ревизия " на саудитското консулство в Истанбул, заяви източник от турското външно министерство.

Такъв обиск съставлява изключително събитие, като се има поради, че консулствата и посолствата се употребяват с цялост по силата на Виенската спогодба. Остава неразбираемо обаче какви доказателства, в случай че въобще има такива, биха останали след двете седмици, минали от изгубването на журналиста, показва Асошиейтед прес.

Кашоги е в неопределеност от 2 октомври, откогато влезнал в саудитското консулство в Истанбул, с цел да получи документи за идната си сватба. Турските управляващи и годеницата му обявиха, че той по този начин и не е излязъл от там.

Има съмнения, че Кашоги, сериозно надъхан към властта в Рияд и пишещ най-много за в. " Вашингтон пост ", може да е бил погубен.

Саудитска делегация дойде преди дни в Турция за взаимно следствие на изгубването на Кашоги. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР