Турската полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестна демонстрация

...
Турската полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестна демонстрация
Коментари Харесай

Истанбулските власти използваха сълзотворен газ срещу сирийски мигранти

Турската полиция употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестна проява на сирийски мигранти против решението на управляващите в Истанбул да депортират от града незаконно пребиваващите сирийски жители . Има задържани.

Група сирийци в Истанбул се включиха в проява, проведена по самодейност на организации на сирийските мигранти, която се състоя в квартала Фатих в Истанбул. Участниците носеха в ръце плакати с надписи на арабски език и арабски флагове.
 
 Протестът в Истанбул Gulliver/Getty Images

Сирийците се пробваха да огласят разгласа до управляващите, в която се упорства да бъдат спрени ограниченията на управляващите за депортиране на сирийските мигранти от Истанбул, само че п олицията не позволи на стачкуващите да огласят прокламацията и употребява сълзотворен газ против тях . Станаха конфликти сред сирийците и полицията.

През това време група турски жители стачкуваха против сирийците, единствено намесата на полицията съумя да предотврати възможен ръкопашен пердах сред двете групи. -->
 
 Gulliver/Getty Images

Тези дни управляващите в Истанбул дадоха период до 20 август незаконно пребиваващите в мегаполиса сирийски мигранти да бъдат депортирани назад в областите, където са регистрирани и в лагерите. А други, които са без адресни регистрации или са с престъпни прояви, се екстрадират назад в Сирия.
 
 Gulliver/Getty Images

Решението на турските управляващи провокира огромни митинги и напрежение измежду сирийците.

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу предизвести, че няма да разрешат опозиция и демонстрации против решението на турските управляващи.

Председателят на Дружеството на сирийските мигранти Йозгюдер Ръдван Кая упрекна турските управляващи, че организират сегрегационна политика по отношение на сирийските мигранти.

 
 Gulliver/Getty Images
 
 Gulliver/Getty Images

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР