Турската полиция е арестувала повече от 20 души днес по

...
Турската полиция е арестувала повече от 20 души днес по
Коментари Харесай

Турция арестува онлайн критици на инвазията в Сирия

Турската полиция е арестувала повече от 20 души през днешния ден по обвиняване в " терористична агитация " поради рецензиите им против военната атака , подхваната против кюрдските сили в Сирия, оповестява " Франс прес ".

Шефът на опозиционния информативен уебсайт Birgun Хакан Демир е бил задържан за " подбудителство към ненавист и омраза ", откакто заяви, че има цивилни жертви при офанзивата, която стартира през вчерашния ден.
 Турция е подготвена за цялостно Обновена
Турция е подготвена за цялостно " обезвреждане на терористи " и отново заплашва Европейски Съюз с бежанци

Турските управляващи оповестяват за 4 убити деца от кюрдски ракети против турски градове

Правителството отхвърли цивилни жители да са били ранени при ударите на турските сили против позициите на кюрдските бойци в Северна Сирия.

Демир по-късно е бил освободен, само че паспортът му е бил иззет .

Полицията е арестувала 21 души в град Мардин в Югоизточна Турция, в който болшинството от популацията са кюрди, за " терористична агитация ", прецизира Анадолската организация.

Турските управляващи към този момент оповестиха, че са били формирани 78 производства против хора в цялата страна .

Междувременно основният прокурор на Анкара посочи, че са формирани каузи против водачите на прокюрдската Демократична партия на народите Сезай Темели и Първин Булдан, както и против други членове на партията.

В изказване те дефинираха военната интервенция като " инвазия ", като Темели посочи, че това е акт на " експанзия " и " опит за окупация ".
 Нетаняху: Турция може да извърши етническо пречистване на „ храбрите кюрди”
Нетаняху: Турция може да извърши етническо пречистване на „ храбрите кюрди ”

Израел уверено осъжда военната инвазия на Турция

Турция стартира интервенция под наслов " Извор на мира " против Сирийските демократични сили, в които преобладаващ детайл са сирийските кюрди, и които Анкара счита за " терористично " отклонение на Кюрдската работническа партия, която работи на турска територия.

Критиките против военните интервенции в Турция са безусловно табу , като даже опозиционни партии са длъжни да ги приветстват .

Турция арестува онлайн критици по време на предходни офанзиви против кюрдските сили в Сирия, обвинявайки ги в " агитация на терористите ".

Правозащитни организация подлагат на критика ерозията на свободата на словото при ръководството на президента Реджеп Тайип Ердоган, изключително след несполучливия прелом през 2016 година, последван от десетки хиляди арести на политически съперници.
 Турция оправда военната интервенция в Организация на обединените нации като битка против тероризма
Турция оправда военната интервенция в Организация на обединените нации като битка против тероризма

Посланикът акцентира, че националната сигурност на Турция е под директна и непосредствена заплаха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР