Турската полиция е арестувала 44-ма заподозрени при антитерористични операции, включително

...
Турската полиция е арестувала 44-ма заподозрени при антитерористични операции, включително
Коментари Харесай

Нови арести в Турция- още 44 потенциални терористи, планирали бомбени атентати

Турската полиция е арестувала 44-ма обвинени при антитерористични интервенции, в това число такива, които са възнамерявали две самоубийствени бомбени офанзиви в Истанбул през предходната година. Това разгласи валията на града, представен от " Ройтерс ".

Две бомби - едната заложена в кола, а другата закачена за нападател самоубиец - избухнаха при нахлуване край стадиона на футболния клуб " Бешикташ " в центъра на Истанбул на 10 декември, избивайки 44 души и ранявайки 155 души.

" Един от обвинените, арестувани по време на интервенцията, е направил разузнаване на атентата преди декември 2016 година, и е скочил и е избягал от колата малко преди да бъде взривена ", посочи Васил Шахин.

Другият обвинен е бил разпознат като уредника на офанзивата през юли 2016 година против полицейски рейс, при който починаха 11 души, в това число цивилни и служители на реда, и бяха ранени 36 души.

Соколи за свободата на Кюрдистан, която е отклонение на екстремистката Кюрдската работническа партия (ПКК), пое отговорност за офанзивите.

ПКК, избрана като терористична организация от Турция, Европейски Съюз и Съединени американски щати, води въоръжен протест от три десетилетия против турската страна, в който починаха повече от 40 хиляди души.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР