Турската полиция арестува шестима души, включително и член на управляващата

...
Турската полиция арестува шестима души, включително и член на управляващата
Коментари Харесай

Шестима арестувани за нападение срещу лидера на опозицията в Турция

Турската полиция арестува шестима души , в това число и член на ръководещата Партия на справедливостта и развиването, след нахлуване против водача на опозицията Кемал Кълъчдароглу , оповестяват локални медии и партийни представители, представени от Агенция Франс Прес.

70-годишният Кълъчдароглу, водач на Народнорепубликанската партия (НРП), беше атакуван в Анкара в неделя, до момента в който присъстваше на заравяне на боец, погубен по време на боеве против кюрдите в югоизточната част на страната.

Нападението беше осъществено дни, откакто опозицията завоюва локалните избори в Анкара и Истанбул , нанасяйки удар върху ръководещата партия на президента на Турция Реджеп Ердоган.

Вчера беше публикувано видео с офанзивата и провокира отвращение в обществените мрежи, довело до основаването на хаштага #KilicdarogluYalnizDegildir ( " Кълъчдароглу не е самичък " ).

О.С, главният обвинен за офанзивата, е задържан в град Сиврихисар в централната част на Анадола. Управляващата партия по-късно заяви, че е арестуван Осман Саригун . По-късно евентуално ще бъде изпъден от партията.

" Партията на справедливостта и развиването е срещу всякаква форма на принуждение. Нашите правила изрично отхвърлят насилието. Няма място за принуждение в демократичната политика ", разгласи представител на Партията на справедливостта и развиването.

Задържани са и други петима души.

След нападението Кълъчдароглу беше отведен в къща от основание за сигурност, а след това беше изведен от региона с брониран автомобил.

След това той разгласи пред поддръжници, че това е нахлуване против единството на Турция.

" Нападателите нямат почитание към мъченика (убития войник). Те не са същински мюсюлмани ", продължи той.

Опозиционната партия упреква вътрешния министър Сюлейман Сойлу за " провокацията ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР