Турската полиция арестува 15 от 34-те заподозрени, обвинени в планиране

...
Турската полиция арестува 15 от 34-те заподозрени, обвинени в планиране
Коментари Харесай

Полицията в Турция арестува 15 заподозрени в шпионаж в полза на Израел

Турската полиция арестува 15 от 34-те обвинени, упрекнати в обмисляне на отвличания и шпиониране в страната от името на израелската разследваща работа Мосад, споделиха източници.

Заподозрените бяха арестувани при акции в Истанбул и седем други провинции за хипотетично обмисляне на действия, включващи „ разузнаване “, гонене, нахлуване и похищение “ на непознати жители, живеещи в Турция, сподели вътрешният министър Али Йерликая в мрежата X, представен от в. „ Хюриет “.

Полицията получава показания от обвинените през последните четири дни. Тези показания бяха показани в съда след здравна инспекция, съгласно източници, поискали анонимност заради медийни ограничавания. Задържаните обвинени бяха трансферирани в Истанбулската камара на правораздаването след привършване на процедурите им. 26 обвинени бяха изправени пред Дежурния углавен арбитър с искане да бъдат задържани за " боен и политически шпионаж " след производството на прокуратурата.

Дежурните чиновници на съда са задържали и оставили в пандиза 15 обвинени. 11 обвинени са освободени при условия на правосъден надзор.

Освен това на провинциалната миграционна администрация ще бъде поверено производството по депортиране на осем обвинени. Лицата, свързани с израелската разследваща работа, са основали отдалечен действен екип, употребявайки интернет основани мобилни приложения. Целите на екипа включват осъществяване на разследваща работа и прекачване на средства към техните източници посредством куриери. Единият от обвинените е изискал от различен видеозапис на интериора и екстериора на джамията Сюлеймание в Истанбул и е получил 150-200 $ в подмяна.

Източниците загатнаха, че разнообразни задгранични разследващи служби преди този момент са се опитвали да правят противозаконни действия на турска територия, само че без триумф, наблягайки, че на никоя задгранична разследваща работа няма да бъде разрешено да прави сходни интервенции в Турция.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР