Турската общност в Германия обмисля да заведе съдебно дело срещу

...
Турската общност в Германия обмисля да заведе съдебно дело срещу
Коментари Харесай

Крайнодесен политик в Германия нарече турците камилари, иска да се махат

Турската общественост в Германия обмисля да заведе правосъдно дело против крайнодесен политик поради това, че ги е нарекъл " камилари " и " търговци на кимион ", оповестява ДПА.

Словесните офанзиви, направени от Андре Погенбург, който е началник на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (AfD) в провинция Саксония-Анхалт, " демонстрират нивото на AfD ", акцентира ръководителят на турската общественост в Германия Гьокай Софуоглу.

Партията на Погенбург " няма никакви задръжки в генерирането на дискриминационни и расистки мнения ", посочи Софуоглу в публикация за локално издание.

Погенбург реагира на турски организации, които се опълчват на концепцията за ново вътрешно министерство, препоръчано в новото съглашение за съставяне на огромна коалиция в Германия, акцентирайки, че това е връщане към нацистката ера и може да раздели страната, вместо да я сплоти .

Планът обаче е известен в средите на " Алтернатива за Германия ", която влезе за първи път в немския парламент след изборите през предходната година, като поддръжката за нея непрекъснато нараства на фона на все по-отслабващата поддръжка за обичайните партии.

" Тези търговци на кимион направиха геноцид против 1,5 млн. арменци ... и желаят да ни кажат нещо за историята и родината? Те не са наред. Тези камилари би трябвало да си вървят там, откъдето са пристигнали ", отсече Погенбург.

Той има поради избиването на арменци в Османската империя през Първата международна война, което доста страни признаха за геноцид и което Турция не признава, като твърди, че е имало жертви и от двете страни по време на войната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР