Турската Национална разузнавателна служба (МИТ) е поразила 157 обекта, включително

...
Турската Национална разузнавателна служба (МИТ) е поразила 157 обекта, включително
Коментари Харесай

Турция е поразила 157 цели на ПКК в Северна Сирия и Ирак

Турската Национална разследваща работа (МИТ) е поразила 157 обекта, в това число убежища, хранилища за оръжия и муниции в интервенции против Кюрдската работническа партия (ПКК), определяна от Турция, Съединени американски щати и Европейския съюз като терористична организация, и кюрдската милиция „ Сили за отбрана на народа “ (СЗН), заяви източник на турските служби за сигурност, представен от „ Хюриет дейли нюз “.

Операциите идват след нападението на ПКК, ориентирано към здания на турската национална авиокосмическа компания „ ТУСАШ “ в Анкара. При офанзивата бяха убити петима души, а 22 бяха ранени.

Операциите са осъществени сред 23 и 26 октомври и са били ориентирани против 157 обекта на ПКК и СЗН в Северна Сирия и Ирак, показва източникът, като добавя, че всички здания, хранилища за оръжия и муниции на терористичната група са унищожени.

Източниците разкриват, че Разузнавателна служба на Турция е употребила локално създадено отбранително съоръжение по време на интервенциите, в това число създадените в „ ТУСАШ “ дронове „ АНКА “ (ANKA), които са изиграли основна роля в ударите.

ПКК води въоръжена битка против турската страна от 1984 година и се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Над 4 хиляди души са починали в спора, в това число дами, деца и възрастни, означи „ Хюриет дейли нюз “, представено от Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР