Турската лира падна до историческо ниско равнище от 5 за

...
Турската лира падна до историческо ниско равнище от 5 за
Коментари Харесай

САЩ налагат санкции на двама турски министри заради случая с пастора Брънсън

Турската лира падна до историческо ниско ниво от 5 за $ минути откакто Съединените щати огласиха наказания против двама турски министри поради отхвърли на Анкара да освободи американския свещеник Андрю Брънсън.

Брънсън е в домакински арест, до момента в който тече делото против него по обвинявания за съдействие с ПКК и Фетула Гюлен.

Санкциите, които Съединени американски щати постановиха на министрите на правораздаването и на вътрешните работи на Турция - Абдулхамит Гюл и Сюлейман Сойлу, се показват в конфискация на активи, които са под американска пълномощия, посочи Франс прес.

Турция осъди желанието на Съединените щати да наложат наказания на нейни министри.

Анкара прикани Вашингтон да анулират " това неправилно решение ", като в противоположен случай заплаши с ответни ограничения, предадоха международните организации. Турският президент Реджеп Таийп Ердоган съобщи, че неговото държавно управление няма да се огъне и ще поеме собствен курс на деяние.

В Туитър турският външен министър Мевлют Чавушоглу уточни, че Вашингтон и Анкара " не могат да решат проблемите между тях, до момента в който американската администрация не осъзнае, че няма по какъв начин да реализира противозаконните си претенции с сходен способ ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР