Турската лира отново поевтиня днес спрямо долара и еврото след

...
Турската лира отново поевтиня днес спрямо долара и еврото след
Коментари Харесай

Турската лира днес удари ново дъно

Турската лира още веднъж поевтиня през днешния ден по отношение на $ и еврото след решението на Централната банка да увеличи главния си лихвен % за първи път от март 2021 година насам.
Прочетете още
В следобедните часове през днешния ден един $ се обменяше за 24,23 турски лири, което е с 2,78 % повече по отношение на равнището на затваряне на търговията в сряда. Еврото се обменяше за 26,62 лири - с 2,8 % повече по отношение на през вчерашния ден, показват локални медии.

Пазарната реакция, довела до спад в цената на лирата, е напълно предстояща и е първата реакция на проектите на Централната банка за стягане на паричната политика, споделят локални специалисти.

По-рано в турските бизнес среди се обсъждаше, че при положение на повишение на главния лихвен % лирата ще загуби още от цената си по отношение на $ и еврото.

По-рано през днешния ден Централната банка на Турция разгласи нарастване на главния лихвен % от 8,5 на 15 %. Това бе направено като част от ограниченията за битка с рецесията в стопанската система на страната и стягане на паричната политика.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР