Турската лира чувствително повиши курса си спрямо долара. Това се

...
Турската лира чувствително повиши курса си спрямо долара. Това се
Коментари Харесай

Турската лира повиши курса си спрямо долара

Турската лира сензитивно увеличи курса си по отношение на $. Това се случи, откакто президентът Реджеп Ердоган разгласи ограничения за битка с обезценяването на валутата. Те включват гаранции на влоговете, което би окуражило турците да не сменят локалните пари за непозната валута.

След като предходната седмица падна до 18,50 лири за $, в понеделник курсът се качи до 14,90. Донякъде въздействие оказа и спадът на $ на международните пазари поради подозренията към приемането на огромни капиталов проект на Джо Байдън.

Въпреки повишението на курса в понеделник, финансовите специалисти предизвестяват, че в Турция обстановката не е под надзор. За един месец лирата се обезцени с 35 % и множеството прогнози сочат, че може да загуби още от цената си.

„ От в този момент нататък, нито един наш жител няма да усети потребност да смени влоговете си в лири в такива в непозната валута. След като намалихме лихвения %, ще видите по какъв начин в границите на няколко месеца инфлацията ще стартира да пада”, съобщи президентът на Турция Реджеп Ердоган.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР