Турската компания Koc Holding обяви, че е анулирала договора си

...
Турската компания Koc Holding обяви, че е анулирала договора си
Коментари Харесай

Строежът на гигафабрика за батерии в Турция е замразен: какви са причините

Турската компания Koc Holding разгласи, че е анулирала контракта си с автомобилния колос Ford Motor и южнокорейския производител на акумулатори LG Energy Solution за взаимна фабрика е за произвеждане на батерийни кафези за търговски електрически автомобили. По този метод градежът на плануваната гигафабрика е замразен, събощават турските медии, цитирайки публично изказване на Koc Holding.

Трите компании подписаха необвързващо съглашение през февруари за основаване на едно от най-големите в Европа уреди за акумулатори за електрически лекотоварни коли покрай турската столица Анкара.
 Снимка 613767
Източник:

" Като се има поради настоящето движение на приемане на електрическите коли, моментът не е подобаващ за инвестиция в батерийни кафези. Ford и Koc Holding ще останат ангажирани да поддържат производството на електрически транспортни средства в завода на Ford Otosan в Коджаели и ще оценят евентуалните вложения в батерийни кафези в бъдеще в сходство с динамичността на пазара ", разясняват от Koc Holding.
 Търсенето на електрически автомобили в Европа понижа: VW се отхвърля от построяването на гигафабрика
Търсенето на електрически автомобили в Европа понижа: VW се отхвърля от построяването на гигафабрика

Имаше възможност огромният цех да бъде построен в Чехия

Съвместното дружество Ford Otosan създава микробуси Transit и трябваше да стартира производството на електрически версии през идната година. Заводът също по този начин ще сглобява електрически ванове за Volkswagen като част от индустриалното партньорство на двата автомобилни производителя.

LGES доставя акумулатори от своя цех в Полша за Ford Mustang Mach-E и E-Transit. От LGES прибавят, че трите компании взаимно са се съгласили да анулират проекта за гигафабриката, поради слабият интерес от страна на клиентите към електрическите коли.

В началото на ноември немският авто колос Volkswagen разгласи, че отсрочва вземането на решение за установяване на съответна локация за градеж на четвърта фабрика за акумулатори в Европа. Причината: търсенето на електрически автомобили на Стария континент изостава. Това съобщи ръководителят на компанията Оливер Блуме, представен от Reuters.

От Volkswagen разглеждаха няколко местоположения за построяването на гигафабрика в Европа, откакто отсрочи избора на терен с една година. В листата с страни се открояваха Чехия, Унгария, Полша и Словакия.
 Ердоган предложи на Мъск да построи цех на Tesla в Турция
Ердоган предложи на Мъск да построи цех на Tesla в Турция

Срещата се е състояла в Ню Йорк
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР