Турската компания Байкар Макина (Байкар Макина) е купила терен в

...
Турската компания Байкар Макина (Байкар Макина) е купила терен в
Коментари Харесай

Турската компания Байкар Макина е купила терен в Украйна за производство на дроновете Байрактар


Турската компания " Байкар Макина " ( " Байкар Макина " ) е купила терен в Украйна за произвеждане на дроновете " Байрактар ", заяви посланикът на Украйна в Турция Василий Боднар в изявление за организация РБК-Украйна, оповестено през вчерашния ден.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6572
Собственикът на " Байкар " сътвори своя компания в Украйна, тази компания към този момент е придобила терен, създаден е план за цех. Има планове всички проекти да бъдат осъществени до край, сподели Боднар.

По думите му в създадените от завода безпилотни самолети ще се употребяват украински съставни елементи.

На 19 юли украинският кабинет утвърди проектозакон за одобрение на съглашението с Турция за съдействие в региона на високите технологии, авиацията и космоса, което ще разреши построяването на цех за произвеждане и обслужване на дроновете " Байрактар " в Украйна.

На 3 февруари турският президент Реджеп Тайип Ердоган посети Киев. По време на визитата бяха подписани редица съглашения. Освен рамково съглашение за съдействие в региона на високите технологии, авиацията и галактическото пространство, бяха подписани съглашения за свободна търговия, съдействие в региона на младежката политика, данъчното облагане, меморандуми за съгласие по отношение на стандартизацията и качеството, митници и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР