Турската икономика е записала по-голям растеж от Китай и Индия

...
Турската икономика е записала по-голям растеж от Китай и Индия
Коментари Харесай

Една балканска страна изпревари Китай и Индия по икономически растеж. И тя не е Румъния

Турската стопанска система е записала по-голям напредък от Китай и Индия през предходната година на фона на скок в потреблението от страна на семействата и на повишените разходи на държавното управление, написа Bloomberg.

През 2017 година брутният вътрешен артикул (БВП) на страната е повишен със 7,4%, като в края на третото тримесечие този резултат е от 7,3%, демонстрират оповестените публични данни. Резултатът изпреварва предходните упования за напредък от 6,7 на 100.

За съпоставяне Китай и Индия регистрират растеж на Брутният вътрешен продукт в границите на надлежно 6,9 и 7,1 на 100.

Южната ни съседка демонстрира твърдо възобновяване след рецесията през лютото на 2016 година, като към този момент е една от най-бързо разрастващите се страни в Г-20. Според Юзлем Йектин, който е основен икономист в Aktof Yatirim Bankasi, тази наклонност ще се резервира и през тази година.

" Най-голям принос имат семействата, като потреблението ще остане солидно и през 2018 година, като няма упования за задълбочаване на финансова неустойчивост или за спомагателен спад на лирата ", счита специалистът.

Все отново бързият напредък на Турция докара до реакция от Международния валутен фонд (МВФ), като от организацията предизвестиха страната през предходната седмица, че дефицитът по настоящата сметка може да се усили поради мощното вътрешно търсене и по-високите цени на петрола.

Недостигът се чака да нарасне до 5,3% от Брутният вътрешен продукт през тази година при равнище от 5,2 на 100 през 2017 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР