Турската футболна федерация прекрати провеждането на всички мачове в срамната

...
Турската футболна федерация прекрати провеждането на всички мачове в срамната
Коментари Харесай

Турската футболна лига спря всички мачове от първенството до второ нареждане след боя над съдия в Анкара

Турската футболна федерация приключи провеждането на всички мачове в " срамната нощ " за националния футбол, откакто президентът на Анкарагюджу Фарук Коджа удари арбитър в лицето в края на домакинския дуел от Суперлигата против Ризеспор.

Коджа влезе на терена и налетя с юмруци на рефера Халил Умут Мелер, когато свири последният съдийски сигнал, откакто Ризеспор означи изравнителен гол в 97-ата минута при равенството 1:1 на стадион " Еряман " нощес, демонстрират фрагменти на държавната телевизия TRT.

Феновете на Анкарагюджю нахлуха на терена след мача и Мелер е бил ритан от тях, когато паднал на тревата. В последна сметка реферът се прибрал в съблекалнята благодарение на полицията, след което е откаран в болница.

" Турската футболна федерация реши да спре всички мачове във всички лиги за неопределен срок. Отговорният клуб, ръководителят на клуба, чиновници и всички отговорни за нападението против рефера Умут Мелер ще бъдат осъдени по допустимо най-строгия метод ", се споделя в известие на централата в обществените медии.

Издадена е заповед за задържане на Коджа, сподели вътрешният министър Али Йерликая в обява, добавяйки, че двама души към този момент са били арестувани като част от правосъдно следствие на случая.

" Турският футбол беше погубен срамно довечера. Всички, забъркани в този случай, ще платят цената ", сподели ръководителят на турската футболна федерация Мехмет Бююкекши за TRT.

Съдия на ФИФА от 2017-а, 37-годишният Мелер управлява и европейската подготовка Унгария - България на 27 март тази година в Будапеща.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР