Турската футболна федерация е прекратила договора на Щефан Кунц, след

...
Турската футболна федерация е прекратила договора на Щефан Кунц, след
Коментари Харесай

Щефан Кунц няма да води повече националния тим на Турция по футбол

Турската футболна федерация е прекратила контракта на Щефан Кунц, откакто немският управител разкритикува своите играчи след другарската загуба на националния тим от Япония предходната седмица.

След провалянето с 2:4 от Япония във вторник, Кунц отговори на апелите на почитателите да подаде оставка, като сподели, че играчите му би трябвало да работят по-усърдно и че не той би трябвало да поема цялата виновност за представянето на отбора.

Германецът съобщи още, че " футболистите би трябвало да са фокусирани върху играта си на терена, а не да приказват в изявленията след мача ". Той добави, че е отчаян от играчите си, които не демонстрират най-хубавото от своите благоприятни условия.

Медиите в Турция означават, че мненията на Кунц са влошили връзките с Турската футболна федерация, която в неделя го е уведомила, че пътищата им се разделят, а договорът на Кунц, който изтича след Евро 2024, ще бъде анулиран.

До момента няма публично изказване от страна на футболната федерация на Турция.

Кунц, който е играл за Бешикташ, беше назначен на поста селекционер на Турция през септември 2021 година Под неговото управление отборът завоюва 12 от своите 20 мача, записа три равенства и загуби пет срещи. Преди това експертът изведе немския тим до 21 година до европейската купа през 2017 година и 2021 година

Отново съгласно информации в турските медии, асистентът на Кунц, Кенан Кочак, може да управлява турския тим в квалификацията за Евро 2024 против Хърватия на 12 октомври. Сред хипотетичните заместници на Кунц се показват някогашният треньор на турците Абдула Авчи и даже някогашният управител на Германия Йоаким Льов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР