Турската държава няма място в Ерусалим. Това е казал израелският

...
Турската държава няма място в Ерусалим. Това е казал израелският
Коментари Харесай

Израел: Турция няма място в Ерусалим

Турската страна няма място в Ерусалим. Това е споделил израелският външен министър Израел Кац.

Първият посланик на еврейската страна е реагирал на изявление на турския президент Реджеп Ердоган в Организация на обединените нации преди дни в Ню Йорк. Според Кац водачът на югоизточната ни съседка е обвинил Тел Авив в целенасочена антимюсюлманска политика. "Чух думи, ориентирани против нашата страна. Те бяха произнесени от човек, който от години води поредна дискриминационна политика по отношение на кюрдите в своята страна и прилежащите на Турция Ирак и Сирия, поддържа по всички вероятни способи терористите от палестинската формация ХАМАС и финансира хора, извършващи набези против наши мирни жители ", е бил безапелационен Кац.

"Аз желая да кажа на господин Ердоган. Вие не сте султан. Османската империя към този момент съвсем 100 години е на бунището на историята и Турция с нейната политика няма място в Ерусалим ", е декларирал още министърът на външните работи в Тел Авив. Кац е допълнил, че ще предложи на премиера Бенямин Нетаняху план за преустановяването на активността на свързани с Турция организации, имащи клонове в Ерусалим.

"Ердоган от години се пробва да откри надзор над Източен Ерусалим (старата част на града, където се намират огромна част от светините, почитани от юдеите, християните и мюсюлманите). Анкара налива десетки милиони долари в панарабската организация, оповестена за терористична формация от няколко страни по света "Мюсюлмански братя " и фондацията "Тика ". Само посредством неправителствената организация борците против ционизма получават по 12 милиона $ годишно ", е декларирал още Кац пред в. Аарец.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР