Турската армия разгроми кюрдите в кантона Африн и продължи своето

...
Турската армия разгроми кюрдите в кантона Африн и продължи своето
Коментари Харесай

Сирийски сили удариха турска база в провинция Алепо

Турската войска разгроми кюрдите в кантона Африн и продължи своето нахлуване в северната част на провинция Алепо, влизайки в прикосновение със сирийската войска.

Голям ескорт на турската войска от 100 броя военна техника – бронирани машини, преносими мостове, булдозери, цистерни за гориво – в съпровождане от механизирано поделение дошъл в региона на планините Джабал Анак. Турските военни почнали да построяват военна база в покрайнините на град Анадан, заяви порталът in24.org.

Анкара аргументира нуждата от създаване на мониторингов пункт за надзор на съблюдаване на режима на деескалация в сходство с признатите в Астана съглашения. По-скоро турските управляващи организират „ тиха окупация” на северните региони на страната.

Вчера, единствено няколко часа откакто обектът почнал да действа, той е обстрелян от РСЗО БМ-21 „ Град”. Според опозиционни деятели, на територията въз основата паднали към 40 ракети. Няма известия за жертви и потърпевши.

Сирийският новинарски канал Alikhbaria Syria удостоверил случаят. Най-вероятно обстрелът е осъществен от проирански формирования, които поддържат формален Дамаск и работят в съюз със сирийската войска.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР