Турската армия е неутрализирала 597 терористи“ при операцията срещу сирийските

...
Турската армия е неутрализирала 597 терористи“ при операцията срещу сирийските
Коментари Харесай

Анкара твърди, че е унищожила 597 терористи в Африн

Турската войска е „ обезвредила 597 терористи “ при интервенцията против сирийските кюрди в северния анклав Африн в Сирия съгласно формалното известие на Анкара, представено от ТАСС.

През предходната нощ са били унищожени 44 цели, измежду които убежища, хранилища за муниции и огневи позиции на терористите от отрядите на „ Силите за национална самозащита “, Кюрдската работническа партия (ПКК), партията „ Демократичен съюз “ и екстремистката формация ДАЕШ, твърди турският общоприет щаб.

Анкара стартира военна интервенция „ Маслинова клонка “ против сирийските кюрдски милиции, които е оповестила за терористични и твърди, че са клонове на воюващата с турските управляващи ПКК. Милициите са най-близките съдружници на Съединени американски щати в антиджихадистката интернационална коалиция.

Турската авиация ускори през вчерашния ден бомбардировките на Африн, предадоха осведомителните организации.

Турция нападна Африн поради съмнението, че в анклава се приготвя кюрдска автономност, която може да „ болести “ турското кюрдско малцинство – над 15 млн. души.

Сирийската правозащитна Осерватория за правата на човек съобщи в първите дни след началото на интервенцията, че доста от убитите в Африн са цивилни и деца.

Турският президент Реджеп Ердоган  съобщи през вчерашния ден, че „ терористите няма да се измъкнат  от мъчителния край нито в Африн, нито в Манбидж (пак Северна Сирия, на стотина километра източно от Африн, там са ситуирани американски инструктори на Сирийските демократични сили).

Ердоган даде обещание, че „ ще стигне до Идлиб “ – една от четирите зони за деескалация, в която са дислоцирани бунтовниците против Башар Асад. Изявлението би трябвало да разтревожи Кремъл, защото четирите зони бяха контрактувани сред Русия и Иран със съглашението в Астана. Русия упорства за политическо решение, което включва Башар Асад да остане президент на Сирия и е хазаин на опита за кротичък разговор, който стартира през днешния ден в Сочи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР