Турската армия е извършила мащабна военно-въздушна операция на 140 километра

...
Турската армия е извършила мащабна военно-въздушна операция на 140 километра
Коментари Харесай

Турската армия е извършила мащабна военно-въздушна операция на 140 километра навътре в Ирак

Турската войска е направила огромна военно-въздушна интервенция на 140 километра във вътрешността в Северен Ирак за да ликвидира лагери на Кюрдска работническа партия (ПКК), заяви през днешния ден турският министър на националната защита Хулуси Акар, представен от турските медии.

На 27 септември турските въоръжени сили направиха интервенция в Северен Ирак на 140 километра във вътрешността в страната в региона на Асос. При акцията са били унищожени 16 убежища на терористи, посочи Акар.

ПКК има бази в региона на планинската верига Асос в Северен Ирак.

Турските военни започнаха следващата си широкомащабна интервенция против кюрдските бойци в Северен Ирак на 18 април. Офанзивата е част от продължаващата акция на Турция в Ирак и Сирия, ориентирана против бойците от Кюрдската работническа партия (ПКК).

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Групировката има бази в Северен Ирак и обвързваните с нея бойци са дейни в Северна Сирия.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР