Турска текстилна инженерка и нейни колеги са разработили умна тъкан,

...
Турска текстилна инженерка и нейни колеги са разработили умна тъкан,
Коментари Харесай

Създадоха „умна“ дреха, която да проследява здравословното ни състояние

Турска текстилна инженерка и нейни сътрудници са създали " интелигентна тъкан ", която незабавно наблюдава разнообразни телесни данни - от сърдечния темп до равнищата на стрес , като са получили оферти от голям брой компании в Съединени американски щати и Европа да разработят технологията в своите страни , оповестява „ Хюриет “.

Мерве Айденер , дружно със седемте си другари, посвещава три години на този специфичен план и разказва начинанието си като текстилни обекти, работещи в областта на здравните технологии и интерпретацията на данни.

" Първоначалният ни план имаше за цел да осведоми за неврологичните положения на невербални лица. Чрез плана за образован текстил, който нарекохме " MeSenseU ", успяхме да преведем и предадем невронните реакции на невербално дете с аутизъм на неговото семейство ", изясни тя.

" С " Fabenode ", нашият въздържан образован текстилен артикул, успяхме да се оправим със задачата да събираме данни, без потребителят даже да го осъзнава. Можете да преглеждате данните посредством профилирано приложение. По този метод тъканта трансформира всеки текстилен артикул, с който е интегрирана, в интензивно устройство за събиране на данни. "

Айденер означи също, че те са постигнали забележителен интернационален интерес както в софтуерния , по този начин и в текстилния бранш.

" Стремим се да развиваме тази технология в нашата страна. Важно е тази технология да остане народен актив, в случай че желаеме да сътворяваме добавена стойност. Това е високоспециализирана област и ние сме доста напред в нея ", акцентира тя.

Айденери нейните сътрудници работят в Долината на информатиката в Коджаели от април. „ Fabenode “, показана в Париж през юни, беше определена като един от 16-те стартъпа, които ще бъдат изложени на „ Viva Tech Paris “ от президентската капиталова работа.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР