Туршиите са считани за здравословна храна от векове. Дори се

...
Туршиите са считани за здравословна храна от векове. Дори се
Коментари Харесай

Сока от кисели краставички – имунна бомба

Туршиите са считани за здравословна храна от епохи. Дори се твърди, че киселите краставички са били част от диетата за поддържане на хубостта на Клеопатра, а Юлий Цезар е считал, че точно тази туршия прави войските му по-силни.

Повечето хора даже не допускат, че сокът от киселите краставички, който нормално се изхвърля, в действителност е доста потребен за здравето. 

Той съставлява най-вече солен разтвор, само че е изненадващо необикновен източник на електролити, антиоксиданти и хранителни субстанции.

Ползи от сока от кисели краставички

1. Помага при стомашни киселини

Сока от кисели краставички оказва помощ при стомашни киселини и неразположения при някои хора, както и действа успокоително на стомаха.

2. Намалява умората след подготовка

Сокът от кисели краставички е в действителност известен измежду спортистите, когато става въпрос за хранения преди или след подготовка. 

Тялото губи както натрий, по този начин и калий, до момента в който се поти по време на подготовка и се нуждае от поддържане на електролитния баланс. 

Калциевият хлорид, присъстващ в сока от кисели краставици, вършат натрия и калия по-лесно усвоими от организма.

Според Американския Национален институт по опазване на здравето поглъщането на питиета с високо наличие на натрий могат да подобрят терморегулацията на организма.

Специалистите предлагат да се заобикаля потреблението на сок от кисели краставички преди хранене, защото може да аргументи проблеми със стомаха.

3. Предотвратява мускулните крампи

Друга причина, заради която сокът от кисели краставици може да се назова обичаната напитка на всеки състезател, е, че оказва помощ за предотвратяването на мускулните крампи. 

Той има същия удобен резултат и след подготовка, защото хидратира тялото и облекчава спазмите.

Някои откриватели считат, че сока облекчава крампите, други са на мнение, че това се дължи на магнезия.

4. Подобрява храносмилането

Сока от кисели краставички в действителност е потребен за храносмилателната система. 

Той предизвиква растежа и здравословния баланс на положителните бактерии, които поддържат здравето на стомашно-чревния тракт.

Освен това сокът е цялостен с антиоксиданти, електролити и е изключително богат на витамин С и калций. 

Антиоксидантите освен предотвратяват образуването на свободни радикали, само че и питателните субстанции се усвояват доста по-лесно от организма заради наличието на характерни органични киселини.

5. Облекчава предменструалния синдром (ПМС)

Действието при Постановление на Министерски съвет е на същия принцип като след подготовка. Сокът оказва помощ за хидратиране на тялото и облекчение на мускулните конвулсии. 

Отделно намалява желанието за солени храни, което множеството дами имат в този интервал.

6. Помага при махмурлук

Алкохолът е диуретик, който оставя чувството за дехидратация. 

Пиенето на сок от кисели краставички оказва помощ за възобновяване на натрия в организма, а в това време покачва тонуса и зарежда с сила с помощта на електролитите, които съдържа.

7. Подпомага отслабването

Според изследване на Bioscience, Biotechnology и Biochemistry ежедневното изразходване на сока от кисели краставички, може в допълнение да насърчи здравословното намаляване.

8. Регулира равнищата на кръвната захар

Наличието на високи равнища на кръвна захар може да докара до диабет вид 2, както и на други хронични болести. 

Установено е, че скоът е потребен за намаление на равнищата на кръвната захар посредством възстановяване на реакцията на организма към инсулина.

Изследване, оповестено в „ Journal of Diabetes Research “ демонстрира, че пиенето на дребни порции сок преди хранене може да помогне за по-добро контролиране на равнищата на кръвната захар при хора, диагностицирани с диабет вид 2

Както можете да видите, сокът от кисели краставички е незаменима напитка, която обезателно би трябвало да ви бъде на разположение.

Важно конкретизиране:

Киселите краставички би трябвало да са направени по метода на дивата ферментация, единствено сол и вода, както киселото зеле, без консерванти!

Ще бъде ужасно, в случай че ни последвате и споделите тази публикация с приятелите си и вашето мнение (или опит) в мненията!

framar.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР