Туроператорите в различни страни се готвят за следващата криза в

...
Туроператорите в различни страни се готвят за следващата криза в
Коментари Харесай

България очаква отлив на туристи от страните от ОНД

Туроператорите в разнообразни страни се готвят за идната рецесия в сектора. Турция чака 2 млн. съветски туристи този сезон вместо плануваните 7 млн. В Прага към този момент обмислят скица за развиване на вътрешния туризъм, защото пътуващите от Русия, които са привикнали да харчат огромни суми в чешката столица, в този момент явно или въобще няма да дойдат, или броят им ще бъде доста понижен.

Период на мъртвило се следи и в България. Глобалната инфлация и нестабилните стопански и политически условия принуждават туристите да анулират или въобще да не резервират туристически пътувания. Освен това Русия включи България в листата на неприятелските страни, защото държавното управление й се причисли към антируските наказания.

По данни за 2019 година в България са пристигнали към 760 хиляди туристи от Русия и Украйна. През 2021 година този брой е понижен до 300 000. Заместник-председателят на Туристическата камара на Бургас Евелина Пулева в изявление за българското издание " Дневник " означи, че даже след края на военните дейности в Украйна несъмнено не би трябвало да се чакат туристи от там, от Русия и Беларус.

Сезонът ще бъде извънредно сложен. Би било хубаво най-малко да се доближим до равнищата от 2020 година

прибавя специалистът.

Сега локалната туристическа промишленост разчита единствено на вътрешния туризъм и на пасажери от Германия и Обединеното кралство. В същото време е допустимо някои участници на пазара да закрият изцяло бизнеса си заради скока в цените на силата.

Основно изложени на риск са огромните хотели, множеството от стаите в които са празни, само че към момента би трябвало да плащате за ток и други комунални услуги.

Няма смисъл да отваряте хотел с 1000 кревати, в случай че единствено 100 са заети “,

споделят бизнесмените.

Египетските управляващи към този момент посрещнаха съветски туристи и се съгласиха за краткотрайното унищожаване на санкциите за закъснение на безвизовото настаняване в Шарм ел Шейх. На фона на всеобщите отмяни на полети до Русия, туристите се оплакват доста от санкциите, които са принудени да заплащат заради закъснение на визите. Ето за какво шефът на Ростуризма помоли Египет за помощ.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР