Туроператорите ще получат още пари за възстановяване на средства от

...
Туроператорите ще получат още пари за възстановяване на средства от
Коментари Харесай

Още 6 млн. лв. безвъзмездни средства за туроператорите

Туроператорите ще получат още пари за възобновяване на средства от клиенти по неосъществени пътувания в резултат на COVID-19. Това ще е държавна помощ под формата на директни безплатни средства с общ  планиран бюджет от 6 млн. лв..

Бенефициенти са предприятия, които правят туроператорска дейност и които имат задължения към клиенти за неосъществени пътувания през интервала от 1 март 2020 година до 31 декември 2020 година в резултат на зародилата зараза от COVID-19.

Средствата се разпределят на  симетричен принцип  спрямо броя на утвърдените заявки за подкрепяне и осъществения оборот  през 2019 година без налог върху добавената стойност (ДДС). Но не може да е повече от 10% от осъществения оборот през 2019 година без Данък добавена стойност като индивидуален максимален размер за допустимите претенденти. Не може да е повече и от размера на загубата, която е разликата на цената на осъществения оборот през 2019 година без Данък добавена стойност минус сумарната стойност на осъществения оборот през 2020 година без Данък добавена стойност и всички получени държавни помощи през 2020 година и 2021-а.

Новото освен това подкрепяне е повишеният размер на прага на финансова помощ по процедурата от 2.3 млн. евро., или 4 498 409 лева, поради последното шесто изменение на Временната рамка за ограничения за държавна помощ в поддръжка на стопанската система в изискванията на настоящия епидемиологичен гърмеж от COVID-19.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР