Туроператорите очакват труден и изпълнен с предизвикателства зимен сезон. Има

...
Туроператорите очакват труден и изпълнен с предизвикателства зимен сезон. Има
Коментари Харесай

Туроператорите очакват труден зимен сезон

Туроператорите чакат сложен и изпълнен с провокации зимен сезон. Има риск обичайните за зимата туристи от Англия, скандинавските и прилежащите на България страни да се откажат от желанията си да дойдат у нас.

Епидемичната конюнктура може да повлияе отрицателно върху решението на задграничните туристи да почиват у нас през зимата, показва Димитрина Горанова, ръководител на асоциацията на българските туроператори и туристически организации пред БНР. Повишаващите се цени на електрическата сила ще има отрицателен резултат и върху българските туристи, на които бранша разчита извънредно доста.

"Защото токът към този момент рефлектира както върху цените на услугата, по този начин и върху покупателната дарба на потребителите ".

Някои хотели може да не отворят тази зима поради дефицита на квалифицирани фрагменти, уточни още Димитрина Горанова.

"Фактор, който ще повлияе на търсенето на дестинация България е и фактът, че тази година всички зимни курорти в Европа ще бъдат отворени, което не беше по този начин предходната година, т.е. предходната година задграничните туристи, които желаеха да подхващат пътешестване в чужбина, нямаха кой знае какъв избор, до момента в който в този момент естествено ще би трябвало да се конкурираме с курортите в Австрия, Италия и други ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР