Туроператорите няма да възстановят сумата на клиенти, решили да се

...
Туроператорите няма да възстановят сумата на клиенти, решили да се
Коментари Харесай

Мислете му: Няма да ви върнат парите, ако сте платили почивка в Египет или Йордания и се откажете

Туроператорите няма да възстановят сумата на клиенти, решили да се откажат от пътуването си в Йордания или Египет. Част от туристите желаят да го създадат. В момента Ситуационният център към Министерството на външните работи предлага да не се пътува в тези две страни, само че не постанова възбрана за пътувания. 

" Всеки ден има стотици полети до летища в Йордания и Египет, от цяла Западна Европа не престават да пътуват туристи. Индексът на Ситуационния център на Министерство на външните работи играе доста неприятна роля - всява суматоха, а не се дават ясни аргументи за издаване на подобен показател. Предупреждение " просто не ходете " е голословно и води до неприятни правно-икономически последици. Предупреждението има единствено целесъобразен темперамент и не може да бъде причина за анулирането на едно пътешестване ", обясни Димитър Балтов от Обединение " Бъдеще в туризма " за Bulgaria ON AIR.

Стига се до следната обстановка: клиентите се паникьосват и част от тях желаят да анулират пътуванията си, само че по контракт дължат наказателна клауза. За пътувания, които са напълно скоро, неустойките са съвсем 100%. А промяната на една дестинация с друга, когато е по избор на туристите, които се отхвърлят от пътешестване до Египет или Йордания, зависи самостоятелно от всеки туроператор.

Хотелите в Йордания и Египет споделят, че при тях всичко е обикновено и има туристи. Същото настояват и самолетните компании. Така туроператорите не могат да си вземат парите противоположна, надлежно няма по какъв начин да ги върнат на туристите, стана ясно още от думите на Балтов.

Според него няма справедлива причина за отсрочване на пътуванията, защото всичко се случва по напълно естествен метод. И двете страни доста разчитат на туризма за обезпечаване на издръжка и оферират всички старания да няма разстройства на туристическите услуги, посочи събеседникът.

" Апелът ни към Министерство на външните работи е предизвестието да касае избран район, тъй като и двете страни никак не са дребни. И да има по-голям смисъл. В момента не реализират никакъв резултат, тъй като екскурзиите се реализират. Местата на посещаване не са покрай пограничните региони. 100% гаранция никой не може да даде за нищо, само че това е използвано за екскурзия докъдето и да било ", акцентира Балтов.

Днес следва среща в Министерството на туризма, а по думите на Балтов министърът на туризма към момента не е направил изявление по въпроса, макар че би трябвало да застане до тях. Реакцията на институциите би трябвало да бъде координирана с тази на туроператорите, уверен е представителят на Обединение " Бъдеще в туризма ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР