Туроператорите искат в проекта за държавния бюджет за 2021 г.

...
Туроператорите искат в проекта за държавния бюджет за 2021 г.
Коментари Харесай

Туроператорите искат 155 млн. лв. подкрепа от държавата

Туроператорите желаят в плана за държавния бюджет за 2021 година да бъдат заложени 155 млн. лв.. Това е сумата разплатена от сектора към снабдители на самолетни билети и за настаняване при неосъществените пътувания поради ковид. Това заяви Павлина Илиева, ръководител на Обединение " Бъдеще за туризма " на конференция, в която участваха още Българската асоциация на туристическите организации (БАТА), Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА) и Сдружение " Туризъм ".

Браншът упорстват за държавна помощ под формата на поредна стратегия на държавното управление, като част от средствата се дават като грантове, а друга - като целево кредитиране през Българската банка за развиване (ББР).

Междувременно през днешния ден беше отворена за кандидатстване на туроператори по грантовата скица от 10 млн. лева Крайният период за подаване на планови оферти изтича в 16:30 часа на 20 октомври 2020 година, заяви Министерството на туризма. Така едно от настояванията на сектора към този момент е изпълнено.

Исканията на туроператорите

Вече се водят и диалози с ББР за откриване на нов кредитен артикул с 3-годишен гратисен интервал, до 3 на 100 рента и период на връщане от пет до седем години. Браншът към този момент е разговарял с представители на Министерството на стопанската система, което е принципал на ББР. Предстои среща и с представители на Министерството на финансите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР