Туроператори сигнализират за пореден проблем. Чуждестранните туристи, които са решили

...
Туроператори сигнализират за пореден проблем. Чуждестранните туристи, които са решили
Коментари Харесай

София се оказва без тоалетни за нуждите на чуждестранните туристи

Туроператори алармират за следващ проблем. Чуждестранните туристи, които са решили да посетят София, няма къде да отидат до тоалетна или даже да пият вода. Сериозен проблем е и неналичието тук-там за паркиране на рейсовете, които транспортират туристите.

Проблемът поражда през 2017 година, когато с разпоредба бе неразрешено паркирането на рейсове към храм-паметника "Александър Невски ".

Собственик на туристическа организация Светослав Велков е алармирал Министерството на туризма за проблемите, само че към момента няма отговор.

,,Имаме проблем с паркиране, защото то е лимитирано единствено до 15 минути. Това мъчно може да се съблюдава логистично. Самото място не е обезпечено откъм козирка и най-много няма тоалетна. Обществените тоалетни са ъгъл. Предупреждаваме туристите, молим ги да стискат в рейса и търсим най-близката бензиностанция, където да употребяват тоалетна'', изясни Велков.

Екскурзоводът Марина Бакахурова също уточни като сериозен проблем местата за паркиране към "Александър Невски ". Чуждите водачи са гонени от мястото и не схващат къде би трябвало да отидат.

,,Най-важното е остават ли удовлетворени туристите. Спира рейс зад "Александър Невски ", някой споделя, че има естествени потребности и няма къде да отиде. Обиколката минава в посока джамията и единствената тоалетна е в подлеза на Източната врата. Почваме да се молим на заведенията хората да влизат - от време на време споделят "да ", от време на време - "не ". Многократно е писано до общината, само че няма никакъв ефект'', показа тя в ефира на Bulgaria ON AIR.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР