Туроператори и туристически агенти излизат на протест в 11.00 ч.

...
Туроператори и туристически агенти излизат на протест в 11.00 ч.
Коментари Харесай

Туроператори и туристически агенти излизат на протест

Туроператори и туристически сътрудници излизат на митинг в 11.00 ч. на 28 юли пред Министерски съвет. Така заетите в сектора ще изразят недоволството си от цялостното неглижиране на проблемите им, зародили в резултат на пандемията, от държавното управление.
Търпението и толерансът на заетите в сектора са изчерпани. Без отговор останаха десетките писма и предложения за градивен разговор с премиера Бойко Борисов и с министрите от неговия кабинет, последното от които беше входирано на 16 юли. С него огромни туроператори, подкрепени от браншови организации, насочиха поредна покана за среща с министър ръководителя.
В Националния указател са записани 1397 туроператори, 1509 туристически сътрудници и 1415 екскурзоводи и планински водачи. Те упорстват за:
Финансово излекуване на бранша и създаване на спешен проект за подкрепяне на Търговско отделение и ТА;
Незабавно използване на грантови схеми и обществени вложения под формата на безплатна помощ за най-засегнатите сегменти – туроператори, които реализират произлязъл туризъм, и екскурзоводи. Тяхната активност е спряна от 13.03.2020 година ;
Запазване и стимулиране на претовареност посредством образование и преквалификация в региона на цифровите умения на заетите в бранша и по линия на европейска стратегия SURE.
Дейността на туроператорите допуска към 60% възвръщаеми вложения в българската стопанска система посредством директно присъединяване на компаниите в данъчната и обществена система на страната, както и индиректно – посредством основаване и поддържане на работни места, ползване на услуги на други браншове и оператори в българската стопанска система, като превоз (автобусен и самолетен), маркетинг, реклама, финанси и просвета.
Вземането на политически решения постанова и поемането на икономическа отговорност, която чакаме от премиера за попречване на всеобщите банкрути на туроператори, обявиха от сектора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР