Туроператори и хотелиери се събраха на протест пред Министерство на

...
Туроператори и хотелиери се събраха на протест пред Министерство на
Коментари Харесай

Туроператори и хотелиери излязоха на протест пред Министерство на туризма

Туроператори и хотелиери се събраха на митинг пред Министерство на туризма. Те упорстват ведомството да направи стратегия за ликвидност за туроператори, ресторантьори и хотелиери и за възобновяване на средства на клиенти за неосъществени пътувания на стойност 41,2 милиона лв., като това може да стане през разпореждане на Министерския съвет. Това разяснява пред публицисти Павлина Илиева, ръководител на Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници " Обединение бъдеще за туризма " /ОБТ/, което е уредник на митинга.

Тези пари са налични с актуализацията на бюджета за тази година, където бяха планувани 70 млн. лв. за туризма, подсети Илиева.
 Туристическият отрасъл на митинг Георги Димитров

 Туристическият отрасъл на митинг Георги Димитров
За 30 млн. лв. министерството към този момент е задействало процедура, която е за ликвидна поддръжка и ще бъде разпределена сред към 20 стопански кода, зад които стоят към 44 000 компании. Те могат да се лимитират посредством критериите на програмата, само че каква тъкмо ще бъде тя, ние не знаем, изясни ръководителят на ОБТ.

Предвидени са и 6 млн. лв. за туроператори за възобновяване на суми за неосъществени пътувания, както и излишък от 5,2 млн. лева от предишна стратегия за връщане на пари на клиентите, изясни Илиева перата по сумата от 41,2 млн. лв..

Илиева подсети, ч е парите за сектора са отпуснати до 31 декември и в случай че те не се оползотворят до тогава, ще се върнат назад в бюджета.

Протестът на ОБТ се поддържа от Българската асоциация на туристическите организации, Сдружението " Туризъм ", Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници и Алианса на туристическата промишленост в България.
 Туристическият отрасъл на митинг Георги Димитров
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР