Туроператори дължат още 22 милиона лева на своите клиенти, сочи

...
Туроператори дължат още 22 милиона лева на своите клиенти, сочи
Коментари Харесай

Туроператори дължат още 22 млн.лева на клиенти

Туроператори дължат още 22 милиона лв. на своите клиенти, сочи неофициална информация. Това заяви Павлина Русева - член на УС на Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници и на Сдружение „ Бъдеще за туризма “ в ефира на БНР.

По думите й помощта, за която браншовици упорстват от година и половина, е за възобновяване на сумите, платени от консуматори по туристически пакети за неосъществени пътувания.

„ Програмата за финансиране на тези суми беше раздрана на няколко стадия. Преди две седмици завърши втората фаза, която беше безусловно незадоволителна ", разяснява тя, като добави, че рестриктивните условия са довели до неспособност на огромна част от туроператорите да се възползват от помощта.

Русева означи още, че чисто административно нова нотификация, утвърждение и координиране лишава сред 40 и 60 дни и подсети, че клиентите прекомерно дълго чакат възобновяване на тези суми. Според нея фактът, че страната не е осигурила гаранция за тези средства, в допълнение усложнява нещата.

" 90-95% е спадът в оборота на съвсем всички сегменти на бранш туризъм, където работят 44 хиляди компании ", заключи Русева, която смята, че 70-те милиона за туризъм от обновения бюджет, разпределени поетапно към всяка една от тези компании, биха били незадоволителни.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР