Туроператорът София тур и Холидей ЕООД обяви, че прекратява дейността

...
Туроператорът София тур и Холидей ЕООД обяви, че прекратява дейността
Коментари Харесай

Туроператорът София тур и Холидей фалира

Туроператорът " София тур и Холидей " ЕООД разгласи, че приключва активността си, откакто е изпаднал в неплатежоспособност. Затова оповестиха от самата компанията на своята интернет страница, както и от Министерство на туризма.

" След като разплатихме остарели отговорности към сътрудници, изпадаме в неплатежоспособност и не можем да осъществим идните пътувания ", споделиха от " София тур и Холидей " ЕООД.

От отрасловото ведомство обявиха, че са създали инспекция и компанията има годна застраховка " Отговорност на туроператора ", която е била подписана на 11 декември т.г. със ЗАД " Алианц България ". Според информация от самия туроператор покритието на застраховката им е за 1 000 000 лева съгласно подадената към Министерството на туризма информация за полицата, лимитът на компенсацията е за 450 000 лева

Предстои инспекция на уговорките на компанията, с цел да се откри какъв брой туристи са наранени.

Проверка на Money.bg в Търговския указател демонстрира, че в края на октомври месец т.г. дружествените дялове са прехврълени на сръбския жител Драган Живкович. Той извършва и длъжността шеф.

Преди това компанията е била благосъстоятелност (с еднакъв дял) на Димитър Тонев и Ралица Тонева. Мненията в интернет пространството за нея са преобладаващо отрицателни. " София тур и Холидей " ЕООД е основана на 12 септември 2016 година

На страницата на сдружението се твърди, че то приключва активност след " 19 години правилна и сполучлива работа ". От нея са отправени и обвинявания към някои от останалите компании на пазара и двама министри на туризма.

Димитър и Ралица Тоневи са били притежатели и на туроператорската " Скай Холидейс ", само че към края на ноември компанията била дефинитивно трансферирана на Светла Петрова Алексиева.

Димитър Тонев е миноритарен съучастник в " Тикет " ООД. Мажоритарен притежател е Ралица Алексиева, а шеф е татко й Пламен Алексиев. Според описанието в страницата й, компанията е организация, която провежда и организира пътнически транспорти в страната и чужбина./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР