Туроператорът Ню травълс ейджънси“ не се е разплатил към други

...
Туроператорът Ню травълс ейджънси“ не се е разплатил към други
Коментари Харесай

Туроператорът Ню травълс ейдженси завлече агенти и туристи за круизи

Туроператорът „ Ню травълс ейджънси “ не се е разплатил към други туристически организации и клиенти за неосъществени круизи по време на пандемията от Ковид -19. Това оповестиха за TravelNews представители на бизнеса. Компанията е получила над 500 000 лева помощи от страната по линия на подпомагането на сектора за възобновяване на средства към клиенти, демонстрира информация в регистъра на Министерството на туризма.

„ Взеха средства от страната, само че не върнаха на никой. Смениха собствеността на компанията и повече не могат да бъдат открити “, съобщи пред TravelNews Калина Тодорова, шеф на туроператора „ Аполо “. Те са изгорели с към 36 000 лева, които сами са възстановили на клиенти за неосъществени круизи по време на пандемията. „ Ню травълс ейджънси “ са работили главно с огромните италиански круизни концерни MSC Cruises и Costa Cruises.

Същото изясни и Красимир Златанов, шеф на туроператора „ Екзотик холидей “. Имаше клиенти, които бяха платили през нас за круизи с „ Ню травълс ейджънси “, само че поради пандемията не се реализираха. Те издадоха ваучери на хората, само че в никакъв случай не съумяха да ги употребяват, сподели той. „ Трябваше ние да ги обезщетим с наши средства, като остана да получаваме пари от другия туроператор, само че по този начин или другояче в никакъв случай не ни преведоха “, разяснява Златанов. Той също означи, че компанията е била трансферирана на непознато лице от Италия и са изгубили всевъзможен контакт. Дори са се обърнали към Посолството на Италия в България, само че не са получили никакво подпомагане.
Най-много средства „ Ню травълс ейджънси “ дължи на „ Руал травел “ – към 80 000 лева, сподели шефът на пострадалата компания Димитър Балтов, който е и зам.-председател на Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници „ Обединение Бъдеще за туризма “ (ОБТ). Те също са възстановили парите на хората, само че не са им върнати от „ Ню травълс ейджънси “. „ Фирмата е трансферирана на малоимотен италианец и няма никакви активи, с цел да ги осъдим “, изясни Балтов. Той предложи българите да внимават и да не се обръщат за круизи към „ Ню травълс ейджънси “, тъй като ще изгорят. Вече идвали сигнали, че продължавали да работят с самостоятелни клиенти.
Сайтът на „ Ню травълс ейджънси “ ЕООД сега не работи, а на телефоните никой не дава отговор, откри инспекция на TravelNews. В регистъра на туроператорите към Министерството на туризма е маркирано, че компанията е без годна застраховка „ отговорност на туроператора “, което значи, че при проблеми или банкрут няма кой да покрие вредите на клиентите.

В момента компанията е благосъстоятелност на Фабио Берти, демонстрира информация в Търговския указател. Преди това е била благосъстоятелност на Марко Монтеки и неговия наследник – Роберто Монтеки.

 

 Марко Монтеки

Дълги години Марко Монтеки беше президент на Италианската комерсиална камара в България. В момента гради политическа кариера в Италия, като даже беше претендент за депутат на последните парламентарни избори в страната от партия „ Либерална стойност ". Преди пандемията се срещаше с някогашния министър на туризма Николина Ангелкова (ГЕРБ) и обещаваше да оказва помощ за развиването на круизния туризъм в България. Марко Монтеки и Фабио Берти не бяха открити за коментар. Държавата в лицето на Министерството на туризма също не е реагирала досега.

Мирослав Иванов
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР