Туроператорът Дрийм холидейс БГ обяви фалит. На , че от

...
Туроператорът Дрийм холидейс БГ обяви фалит. На , че от
Коментари Харесай

Туроператорът "Дрийм холидейс" спря работа

Туроператорът " Дрийм холидейс БГ " разгласи банкрут. На, че от 20 юли приключва активността си. Посочени са няколко застрахователни компании, към които могат да се обръщат клиентите с платени, само че неосъществени пътувания. Те са с 5-годишна отминалост и според от това по кое време са подписани договорите за пътуванията, застрахователят е друг.

От регистъра на туроператорите и туристическите сътрудници, поддържан от Министерството на туризма, се вижда, че застраховката " Отговорност на туроператора ", подписана с " Лев инс " е годна до февруари 2023 година и е за 350 хиляди лева, само че в министерството е постъпило съобщение от различен осигурител - " Евроинс ", че застраховката там е прекъсната заради неплащане. Месец преди този момент, на 21 юли, компанията е уведомила министерството, че приключва активност и стартира процедура по оповестяване в неплатежоспособност.

Компанията е член на най-голямото съдружие сега " Бъдеще за туризма ". Неговият ръководител Павлина Иванова разяснява в персонално качество, че съгласно нея това не може да се счита банкрут вследствие на проблемите поради пандемията. Туроператорите не са лимитирани сега да работят, също така при усложнения да се връщат задължения има схващане от институциите и е можело да се разсрочат, а и компанията е получила помощи от страната поради рестриктивните мерки, добавя тя.

Според данни, туроператорът е получил 124 хиляди лева държавна помощ да провалени поради ковид пътувания и още 129 хиляди лева по програмата за оборотен капитал и ликвидност.

Сайтът bgtourism.bg оповестява, че макар получената помощ в министерството са получени голям брой недоволства от жители за неизпълнени туристически пакети. Ведомството е сезирало Комисията за отбрана на потребителите за тях, а Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) - за осъществяване на контролна инспекция по разходването на получената безплатна помощ.

На уеб страницата на туроператора се показва още, че контракти с клиенти за бъдещи пътувания не се подписват от април.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР